Go to Top

Firmaets historie

Lidt om firmaets historie

glbygning_toFirmaet Stenderup Maskiner A/S blev grundlagt af Hans Jensen tilbage i 1936, som en landsbysmedie i den lille landsby Stenderup, uden for Rødding i det nordlige Sønderjylland.

Oprindeligt skoede man heste og ordnede forskellige former for smedearbejde for de lokale i landsbyen og den nærmeste omegn. Langsomt startede mekaniseringen inden for landbruget, der kom traktorer, selvbindere og andre maskiner, ligesom der blev installeret vand og centralvarmeanlæg i husene.

Med mekaniseringen inden for landbruget, blev arbejdet med landbrugsmaskiner mere og mere omfattende. Firmaet var også blandt de første, som i 1960-erne begyndte at importere forskellige brugte landbrugsmaskiner fra udlandet, herunder traktorer fra England.

I 1965 overtog Jørgen Jensen, 2. generation virksomheden.

gammelbygningI 1977 fik Stenderup Maskiner A/S importen af den Italienske presser Gallignani, dengang i form af højtrykspressere og rundballepressere. Dette blev startskuddet til det Stenderup, som vi kender det i dag.

Således kunne man i året 2002 fejre at man havde importeret Gallignani produkterne til Danmark igennem 25 år.

Siden kom flere produkter til, således at man havde en hel serie af forskellige produkter til landbruget. Blandt andet var firmaet de første som solgte fuldfoderblandere på det danske marked. Dette igen Seko vognene fra Italien. Dengang var fuldfoder en revolutionerende nyhed som der blev kigget på med en vis skepsis.

Op igennem 1990’erne udvidede firmaet med en filial på Sjælland, beliggende i Dalmose, samt en filial i Himmerland, beliggende i Haverslev, lige ved motorvejen. Hermed blev firmaet landsdækkende og der er ikke lang afstand til nærmeste kunde.

I år 2000 kom de første entreprenørmaskiner ind i firmaet. Således er der i dag to særskilte salgsorganisationer i firmaet, en for landbrugsmaskiner og en for entreprenørmaskiner. Den store fordel er dog at man kan trække på de samme faciliteter hvad angår værksted, reservedelslager, administration etc.

I marts 2005 blev Stenderup Maskiner A/S dansk importør af McCormick traktorer.

I september 2006 kan firmaet fejre 75 års jubilæum. Samtidig med dette skifter firmet navn til Stenderup A/S.

Stenderup A/S er siden år 2000 ejet af 3. generation af familien Jensen, repræsenteret ved de to brødre Mogens og Hans-Henrik Jensen.

I april 2014 indtræder 4. generation i familien, Nemlig Troels Jensen, som er ansat som daglig leder i firmaet.